Sinds oktober 2015 heeft onze dojo een eigen kamon.

Het heeft heel lang geduurd om een uniek concept te vinden, die staat voor de waarden van onze club. Het uitwerken van dit concept op papier was niet zo simpel, daarom kwamen wij met een geniaal idee.

We hebben de hulp ingeroepen van de plaatselijke academie (beeldende kunsten). Een beloning werd uitgeloofd om de jeugdige leerlingen te stimuleren.

Tientallen ontwerpen werden gemaakt. Uiteindelijk werd het een combinatie van 2 voorstellen. Onze sensei heeft dan eigenhandig het ontwerp met de hand getekend.

Wat symboliseert nu deze kamon?

In het midden zien we een brug met een rivier. Boven de brug twee vlakken die elk een cultuur voorstelt, het oosters (Japan) en het westers (België).

De Japanse vertaling voor Segawa kan op volgend manier gebeuren (in het japans wordt de "g" uitgesproken als een doffe "k")

瀬 Se : rapids; current; torrent;

川 Kawa : river; stream

Dit vertaald zich als volgt: Segawa dojo is een brug tussen twee culturen, waar kennis en vriendschap wordt gedeeld en gemengd, dit laatste wordt voorgesteld door de witte en zwarte lijnen in de rivier.

Met een beetje verbeelding zie je dit ook in de vorm van een trechter functie, bovenaan de culturen die toekomen bij de brug die deze volgens mengt en als een geheel laat doorstromen.

Uiteindelijk volgt het water zijn eigen weg, ieder lid is uniek en leert zichzelf te ontplooien.